Lotgenotengroep

In samenwerking met GGZ Drenthe heeft stichting De school van Bovensmilde een lotgenotengroep opgezet. De lotgenotengroep komt iedere drie maanden bij elkaar en is ontstaan uit de sinds januari 2007 regelmatig georganiseerde verwerkingsbijeenkomsten van de stichting.

De lotgenotengroep is voor mensen die behoefte hebben om eens met anderen te praten over de gijzeling. Het motto van de bijeenkomsten is ‘alles mag en niets moet’. Oftewel alleen luisteren mag ook, als je praten (nog) te moeilijk vindt. Het blijkt dat onderling contact ex-gijzelaars en hun directe omgeving enorm oplucht. De bijeenkomsten zijn gericht op zelfhulp. Het doel is verwerken en leren hoe je op een positieve wijze met het verleden om kunt gaan. Er wordt zeker ook gelachen!

Of je nu je eigen verhaal wilt vertellen, ervaringen wilt delen, ontbrekende herinneringen invullen of alleen wilt luisteren, de lotgenotengroep is er voor iedereen die rondloopt met het gevoel er nog niet ‘helemaal klaar mee te zIjn’. Wil je er ook een keer bij zijn, meld je dan hier aan.