Mediatheek

Een van de zaken waar vrijwel alle ex-gegijzelden van Bovensmilde en hun directe omgeving veel last van hebben, is dat we vaak schrikken als we onverwacht worden geconfronteerd met (oude) beelden of geluidsfragmenten van de gijzeling. Het is daarom fijn om ook zelf vrijelijk over deze beelden en fragmenten te kunnen beschikken, zodat het mogelijk is ze gecontroleerd te bekijken en te beluisteren.

In de mediatheek op deze website bouwt stichting De school van Bovensmilde zo’n archief. Heb jij nog materiaal; het kan van alles zijn, dat voor jou een herinnering is aan de gijzeling, laat het dan weten. De gedachte is onze gemeenschappelijke geschiedenis samen in kaart te brengen en voor elkaar open te stellen. De mediatheek bevat digitale bestanden in alle gangbare formaten.

Een deel van de mediatheek is met behulp van een inlogcode alleen toegankelijk voor oud-leerlingen, leerkrachten en hun families. Hierin vind je materialen met een meer persoonlijke aard en bestanden waarop auteursrechten van derden (journalisten, fotografen, cameramensen, enzovoort) rusten. Op deze wijze kan stichting De school van Bovensmilde de (auteurs)rechthebbenden garanderen dat hun werken niet openbaar worden gemaakt en slechts voor privégebruik worden bekeken.