GGZ Drenthe

Stichting De school van Bovensmilde en GGZ Drenthe hebben samen een cursus ontwikkeld voor ex-gijzelaars. De cursus is een eerste stap in de behandeling van emotionele en lichamelijke klachten als gevolg van de gijzeling. Na de cursus kunnen de deelnemers meer afstand nemen en zich sterker voelen. Meer weten? Klik hier voor de folder met alle informatie.

GGZ Drenthe heeft veel ervaring in huis met betrekking tot (late) gevolgen van gijzelingen (Bovensmilde), kapingen (Wijster en De Punt) en oorlogshandelingen (Libanon, Srebrenica, Irak, Uruzgan). In het cluster Ambulant in Assen werken hulpverleners die specifiek bekend zijn met de traumatische gevolgen van de gijzeling van onze school in 1977.

Wanneer je het idee hebt professionele hulp te kunnen gebruiken dan kun je ook hier aankloppen. Voor meer informatie over de mogelijkheden van GGZ Drenthe kun je bellen met 0592-334811.

Indigo – een onderdeel van GGZ Drenthe – verzorgt regelmatig ‘algemene’ cursussen voor mensen die last hebben van angst, spanning, somberheid of negatieve gevoelens, maar niet een heel verwerkingsproces willen starten. De cursus Voluit Leven is er één van. Deelnemers leren (beter) te leven met hun positieve èn negatieve ervaringen in het leven. De cursus wordt in Drenthe, maar ook elders in Nederland gegeven.